Gå till innehåll
Svenska Segelflygförbundet
Svenska Segelflygförbundet

HDI Safe Skies

En årlig tävling som är en bra introduktion för nybörjaren till organiserade tävlingar samt ett bra träningstillfällen för den avancerade motionären.

Safe Skies sponsras av försäkringsbolaget HDI Global Specialty SE Öppnas i nytt fönster. (tidigare Inter-Hannover).

Flygsäkerhet är en röd tråd i Safe Skies. Varje briefing har ett avsnitt som belyser flygsäkerhet. Det kan vara allt ifrån hur man säkert flyger tillsammans med andra segelflygplan till utelandningar. Även fokus på proaktiva åtgärder som nödurstigning, Flarm, användande av absorberande dynor finns med på programmet. Vid icke flygdag kan mer tid läggas på flygsäkerhetsmoment. Varje flygdag avslutas med reflektion ifrån dagen, exempelvis vem vann och varför?

Normalt finns endast en klass, utan vatten. Banorna som flygs är AAT-uppgifter med en Task Time på 1-3 tim, vilket medför att alla deltagare oavsett erfarenhet är ute på banan lika lång tid (piloten anpassar sin egen distans efter egen förmåga).

All tävlingsadministration hanteras genom en modul i RST Online Länk till annan webbplats., allt från banläggning till utvärdering och resultat. Detta medför minimal administration inom scoring vilket förenklar och effektiviserar tävlingen.

Varje delarrangör som har deltagare från minst andra klubbar får ett ekonomiskt stöd för att arrangera tävlingen. Inriktningen är att anmälningsavgiften är fast på 500 kr, samt en fast bogseravgift på 350 kr (höjd enligt lokala regler). Arrangör svarar i övrigt för all markservice som boende, mat, bogsering mm.

Tävlingen genomförs med ett antal deltävlingar som är 3-4 dagar. Varje deltävling har ett prisbord och plaketter ges till alla som fullföljer en deltävling. Deltagare med bäst resultat av tre deltävlingar vinner Safe Skies. Totalsegraren vinner valfri kurs från Svedanor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För att se årets deltävlingar i Safe Skies, se tävlingskalendern.
För att anmäla dig eller se tävlingsinfo och aktuella resultat, besök tävlingssidan på RST Online Länk till annan webbplats..
För att läsa mer om tävlingen, besök Safe Skies Facebooksida Länk till annan webbplats..

Prisutdelning sker normalt vid den årliga segelflygkonferensen anordnad av Segelflyget.

Flygklubbar som anordnar Safe Skies deltävlingar kan använda det grafiska filmaterialet nedan.

Publicerad: 2022-12-02

Senast uppdaterad: 2022-12-25

Författare: Leo Lundgren


Postadress

Svenska Segelflygförbundet
Box 750
521 22 Falköping

Besöksadress

Segelflygskolan Ålleberg 1
521 97 Vartofta

Kontakta oss

0515-371 51
info@segelflyget.se