Gå till innehåll
Svenska Segelflygförbundet
Svenska Segelflygförbundet

Sikta högre!

Att börja segelflyga innebär en kul och utmanande period under utbildningen, men vad gör man sedan när man själv har ett certifikat och skall hitta på saker att göra i luften?

Den grundläggande segelflygutbildningen utförs enligt en fastställd kursplan och utmynnar i kvalificering till ett segelflygcertifikat. Utbildningen leder fram till ett slutmål – ett segelflygcertifikat.

Segelflyg innebär många olika saker för olika människor – att ha roligt uppe i luften är naturligtvis det primära målet för de flesta. Att uppnå personliga mål och i många fall att nå lite längre, tänja på gränserna och tävla mot ändra är ofta gemensamma ambitioner. Några tycker det är kul att flyga lokalt medan andra vill göra mycket mer och komma iväg från hemmafältet.

Det är dock vanligt att den nykläckte segelflygaren hamnar i ett vacuum där han/hon inte kommer vidare i sin utveckling som segelflygare. Är det kul? Nej! Frustrerande? Nästan alltid.

Sikta högre är ett vidsträckt långtidsprojekt, som syftar att stötta klubbarnas och enskildas utveckling genom att försöka uppfylla deras behov och på så sätt uppmuntra alla att höja ribban mot vad som är möjligt när det kommer till saker som skicklighet, kunskap och självförtroende. Primär målgrupp är segelflygaren som befinner sig mellan sitt nya certifikat och den första sträckflygningen.

På den här hemsidan kommer du att kunna hitta matnyttiga artiklar, tips på aktiviteter m.m. Vi bygger upp "databasen" succesivt. Har du tips på bra artiklar som platsar här, kontakta då gärna Segelflyget!

Målet med projektet är att ge bättre förutsättningar för piloten mellan certifikat och RST Online att komma vidare. Målgrupp är alla åldrar, alla kön och alla kunskapsnivåer – oavsett bakgrund. Projektansvarig och redaktör är Robert Danewid.

Här nedan finner du ett antal länkar och filer som alla har visat sig innehålla värdefull information för den som vill utveckla sitt segelflygande:

Publicerad: 2022-12-22

Senast uppdaterad: 2023-09-15

Författare: Leo Lundgren


Postadress

Svenska Segelflygförbundet
Box 750
521 22 Falköping

Besöksadress

Segelflygskolan Ålleberg 1
521 97 Vartofta

Kontakta oss

0515-371 51
info@segelflyget.se