Gå till innehåll
Svenska Segelflygförbundet
Svenska Segelflygförbundet

Konferenser

Här kan du läsa om de konferenser och seminarier som Segelflyget anordnar.

Segelflygkonferens

I slutet av varje år, normalt i november månad, anordnar segelflyget den årliga Segelflygkonferensen.

Här kan man ta del av presentationer inom olika ämnen såsom teknisk utveckling, tävlingsdiskussioner och berättelser från deltagare, sammandrag av segelflygåret som gått, framtida planer och verksamhet, med mycket mer. Även tillverkare och försäljare av utrustning och flygplan brukar ställa ut sina produkter och utbyta erfarenheter med besökare. Förbundsstyrelsen brukar även ha sitt årliga förbundsmöte i samband med denna konferens.

Konferensen förläggs normalt på Billingehus men har under 2020 och 2021 hållits på Stora Brännbo i Sigtuna pga ombyggnationer på Billingehus. År 2023 hålls konferensen dock helt digitalt, men tanken är att den 2024 åter skall vara i fysisk form.

Webbinarier

Sedan vintern 2020-2021 har Segelflyget anordnat ett antal webbinarier med några veckors mellanrum, normalt via Microsoft Teams. Under varje webbinar hålls en presentation på ett specifikt ämne och dessa brukar vara mycket uppskattade, informativa och leda till härliga diskussioner.

Övrigt

Utöver ovanstående anordnas ibland särskila konferenser, såsom ELSKÅ 2022 vilket var ett mycket uppskattat möte med presentationer om och provflygningar av elektriskt drivna segelflygplan och tillhörande utrustning såsom vinschar och bogserflygplan. Deltagare besökte konferensen från flera olika länder när och fjärran och fick en mycket ökad kunskap om vad el inom segelflyg kan göra för nytta.

Publicerad: 2022-12-20

Senast uppdaterad: 2023-11-15

Författare: Leo Lundgren


Postadress

Svenska Segelflygförbundet
Box 750
521 22 Falköping

Besöksadress

Segelflygskolan Ålleberg 1
521 97 Vartofta

Kontakta oss

0515-371 51
info@segelflyget.se