Gå till innehåll
Svenska Segelflygförbundet
Svenska Segelflygförbundet

Flygsäkerhet

Arbetet med flygsäkerhet är en stor och kontinuerlig del av Segelflygets arbete.
Uppdateringar och aktuell information kring flygsäkerhet publiceras på denna sida.

Flygsäkerhetspersoner

Inom Segelflygets säkerhetsarbete finns i olika regioner runtom i landet ett antal frivilliga segelflygare med omfattande erfarenhet av och kunnande inom flygsäkerhetsarbete. Dessa bistår och bidrar på olika sätt till att höja flygsäkerheten inom segelflyget.

Se SHB 850 för en lista med aktuella flygsäkerhetspersoner, deras kontaktuppgifter samt mer information om deras uppdrag. I dokumentet finns även kontaktuppgifter till andra flygsäkerhetsrelaterade organisationer.

Flygsäkerhetsprogram

Segelflyget genomför återkommande aktiva flygsäkerhetsbyggande insatser. Ett av de senare är projektet Flyg Säkert 2 som du kan läsa om på en av dessa undersidor.

Störningar och tillbud

Här har du också möjlighet att skicka in en störningsrapport, någon som behandlas med sekretess och som vi uppmuntrar berörda parter att skicka in även vid mindre händelser som hade kunnat leda till allvarligare tillbud om situationen eller omständigheterna varit annorlunda.

Inom segelflyget arbetar vi för en "no blame"-kultur, vilket betyder att ingen skall behöva vara orolig över att göra sin röst hörd när det kommer till flygsäkerhet. Hellre en störningsrapport för mycket än en för lite, oavsett om det gäller något man själv eller andra varit med om!

Publicerad: 2022-12-22

Senast uppdaterad: 2022-12-26

Författare: Leo Lundgren


Postadress

Svenska Segelflygförbundet
Box 750
521 22 Falköping

Besöksadress

Segelflygskolan Ålleberg 1
521 97 Vartofta

Kontakta oss

0515-371 51
info@segelflyget.se